پارافین | پارافین بهداشتی | پارافین مایع |Paraffin

5/5 - (1 امتیاز)

موم پارافین (موم نفتی) یا Paraffin wax، ماده جامدی بی رنگ، نرم و مشتق شده از نفت، ذغال سنگ یا شیل نفتی است. این ماده از مخلوطی از مولکول های هیدروکربن حاوی ۲۰ تا ۴۰ اتم کربن تشکیل شده است. این ماده مومی در دمای اتاق جامد است و تقریباً در دمای بالاتر از ۳۷ درجه سانتی گراد (۹۹ درجه فارنهایت)، شروع به ذوب شدن می کند. نقطه جوش این ترکیب، بالاتر از ۳۷۰ درجه سانتی گراد (۶۹۸ درجه فارنهایت) است.

کاربردهای معمول موم پارافین شامل روانکاری، عایق بندی الکتریکی و شمع سازی است. موم پارافینی رنگ شده را می توان به مداد شمعی مخصوص نقاشی کودکان تبدیل کرد. شمع پارافین، از نفت سفید و سایر فرآورده های نفتی که گاهی اوقات paraffin نامیده می شوند، متمایز است.

شمع های پارافینی، بدون بو، سفید و مایل به آبی هستند. Paraffin wax برای اولین بار توسط “کارل ریچنباخ” در آلمان در سال ۱۸۳۰ تولید شد. این کشف، پیشرفت بزرگی در فناوری شمع سازی داشت، زیرا تمیزتر و قابل اطمینان تر از شمع های “چربی پیه” بود و تولید آن ارزان تر تمام می شد.

در شیمی، پارافین به طور هم معنا با آلکان استفاده می شود؛ این مولکول از گروه ترکیبات هیدروکربن با فرمول کلی CnH2n+2 است. Paraffin به مفهوم ترکیبی غیر فعال است که میل واکنشی با هیچ ترکیب دیگر را ندارد.

پارافین مایع

پارافین چیست؟

موم پارافین (Paraffin wax) بیشتر به صورت یک ماده جامد مومی سفید، بی بو، بی مزه و دارای نقطه ذوب معمولی بین ۴۶ تا ۶۸ درجه سانتیگراد (۱۱۵ و ۱۵۴ درجه فارنهایت) و چگالی حدود ۹۰۰ کیلوگرم در متر مکعب یافت می شود. این ماده در آب حل نمی شود، اما در حلال هایی همچون اتر، بنزن و استرهای خاص محلول است.

Paraffin wax با رایج ترین مواد شیمیایی، هیچ واکنش شیمیایی انجام نمی دهد اما به راحتی می سوزد. گرمای احتراق آن MJ / kg 42 است.

هیدروکربن C31H64 جزء معمول ترکیب Paraffin wax است.

هیدروکربن C31H64 جزء معمول ترکیب Paraffin wax است.

موم پارافین یک عایق الکتریکی عالی است؛ مقاومت آن بین ۱۰۱۳ تا ۱۰۱۷ اهم متر است. این مقدار تقریباً در مقایسه با همه مواد به جز برخی از پلاستیک ها (به ویژه تفلون)، بهتر است.

Paraffin wax، با ظرفیت حرارتی خاص ۲٫۱۴-۲٫۹ ژول بر گرم بر درجه کلوین و حرارت همجوشی ۲۰۰-۲۲۰ ژول بر هر گرم، ماده ای عالی برای ذخیره گرما است.

 موم به طور قابل توجهی منبسط و ذوب می شود؛ این ویژگی اجازه می دهد تا از آن در ترموستات های مجهز به موم برای مصارف صنعتی، خانگی و به ویژه خودرو استفاده شود.

ویژگی های فیزیکی و شیمیایی پارافین

Paraffin wax

موم پارافین

شاخص های شناساگر
CAS Number ۸۰۰۲-۷۴-۲
ECHA InfoCard ۱۰۰٫۰۲۹٫۳۷۵
E number E905
خواص و ویژگی ها
فرمول شیمیایی CnH2n+2
شکل ظاهری جامد سفید رنگ
بو بدون بو
نقطه جوش > 370 °C (698 °F)
حلالیت در آب ~۱ mg/L
موارد خطر واختیاط
نقطه اشتعال پذیری ۲۰۰–۲۴۰ °C (392–۴۶۴ °F; 473–۵۱۳ K)

کاربردهای پارافین

کاربرد پارافین

در کاربردهای صنعتی پارافین، معمولاً اصلاح خصوصیات کریستالی Paraffin wax، معمولاً با افزودن شاخه یا انشعاب به زنجیره اصلی کربنی، مفید خواهد بود. اصلاح کردن ساختار معمولاً با مواد افزودنی مانند کوپلیمرهای EVA، موم میکروکریستالی یا ساختارهایی از پلی اتیلن انجام می شود.

خصوصیات انشعابات، منجر به ایجاد یک پارافین اصلاح شده با گرانروی بالاتر، ساختار بلوری کوچک تر و خصوصیات عملکردی اصلاح شده می گردد. از Paraffin wax خالص به ندرت برای قالبگیری مدل های اصلی در ریخته گری فلزات و سایر مواد در فرآیند lost-wax استفاده می شود، زیرا در دمای اتاق نسبتاً شکننده است و هنگام کار، خطرات خرد شدن و شکستگی را به همراه دارد.

در آزمایشگاه بافت شناسی یا آسیب شناسی، از موم Paraffin برای اشباع بافت نمونه، قبل از برش دادن نمونه های نازک آن استفاده می شود.

سایر موارد کاربردی Paraffin به صورت زیر معرفی می شود:

  • شمع سازی
  • حکاکی روی موم
  • روغن کاری یا روانکاری زنجیر دوچرخه
  • تولید پوشش های کاغذ مومی شده یا الیاف مومی شده

کاربردهای موم پارافین گرید خوراکی:

  • ایجاد پوشش براق مورد استفاده در صنعت آب نبات سازی؛ اگر چه این نوع ماده مومی، خوراکی است، اما بدون شکسته شدن، از بدن دفع می شود و غیر قابل هضم است.
  • استفاده به عنوان روکش انواع پنیرهای سخت مانند پنیر Edam
  • کاربرد در تولید درزگیر شیشه، قوطی و بطری
  • افزودنی های آدامس

*ریخته گری و قالب گیری

*مواد ضد انعقاد، دفع کننده رطوبت و پوشش های گرد و غبار برای کودها

*عامل تهیه نمونه در بافت شناسی

*ساخت مداد شمعی

*به عنوان پایه برای تولید جوهر رنگی مختلف- از واکس برای تولید جوهر چاپگرهای حرارتی استفاده می شود. موم، ذوب شده و سپس بر روی کاغذ پاشیده می شود و تصاویری با سطح براق تولید می کند.

*ماده افزودنی غذایی، ماده لعاب دهنده

*تحقیقات پزشکی قانونی: آزمایش نیترات حاصل از موم Paraffin برای شناسایی نیترات ها و نیتریت های موجود روی دست مظنون به تیراندازی استفاده می کند.

*عوامل ضد عفونی کننده: برای جلوگیری از ترک خوردن لاستیک، از ترکیبات Paraffin wax و میکرو واکس در ترکیبات لاستیکی استفاده می شود. مواد افزودنی مومی به سطح محصول منتقل شده و یک لایه محافظ ایجاد می کنند. این لایه همچنین می تواند به عنوان یک ماده رها کننده عمل کرده و به محصول کمک کند تا از قالب جدا شود.

*کاربرد در فرآیندهای تولید منسوجات مومی

*ماده ضخیم کننده در بسیاری از توپ های رنگی در بازی پینت بال

*عامل مرطوب کننده مواد آرایشی و بهداشتی مانند وازلین

*پارافین از اکسید شدن سطح فولاد و آهن جلا جلوگیری می کند

*Paraffin wax ، محافظ تابش نوترون است

*تهیه حمام مومی برای درمان های آسیب های شغلی، فیزیکی و درمان های زیبایی

*کاربرد در پردازش چوب

 

روش تولید پارافین

روش تولید پارافین

موم Paraffin اولین بار در سال ۱۸۳۰ توسط کارل فون رایشنباخ (Karl von Reichenbach)، شیمی دان آلمانی، هنگامی که سعی داشت وسیله ای برای جداسازی و تصفیه موثر مواد مومی که به طور طبیعی در نفت وجود دارد، ایجاد نماید، تولید شد.

Paraffin wax پیشرفت عمده ای در صنعت شمع سازی ایجاد کرد زیرا هنگام سوختن، تمیز و قابل اطمینان می سوزد و ساخت آن از سایر سوخت های شمعی ارزان تر است. موم Paraffin  در ابتدا نقطه ذوب بسیار کمی داشت، با این حال، با افزودن اسید استئاریک، سخت تر شد و به این ترتیب، این نقص بر طرف گشت.

تولید موم Paraffin در اوایل قرن ۲۰، رونق زیادی پیدا کرد. در آن زمان، رشد صنایع بسته بندی گوشت و روغن باعث تولید پارافین و اسید استئاریک به عنوان محصولات جانبی شد.

اولین مرحله در ساخت موم پارافین، حذف روغن (روغن زدایی یا واکس زدایی) از موم سست است. روغن از طریق فرآیند تبلور جدا می شود. معمولاً موم سست، گرم می شود، با یک یا چند حلال مانند کتون مخلوط شده و سپس سرد می گردد. پس از خنک شدن، موم در محلول، متبلور می شود و فقط روغن باقی می ماند.

این مخلوط با فیلتراسیون به دو جریان مجزا می شود؛ یک جریان جامد (موم به علاوه مقداری حلال) و یه جریان مایع (روغن + حلال). پس از بازیابی حلال توسط فرآیند تقطیر، به محصولات به دست آمده، “موم محصول” (یا “موم فشرده”) و ” foots oil” گفته می شود. هر چه درصد روغن در موم کمتر باشد، تصفیه بیشتری باید برای آن در نظر گرفته می شود.

موم محصول یا موم Paraffin ممکن است برای از بین رفتن رنگ و بو، به فرآوری بیشتری نیاز داشته باشد. Paraffin wax به دو صورت مایع یا جامد فروخته می شود.

فروش پارافین

خرید و فروش پارافین مایع و پارافین بهداشتی برای صنایع مصرف کننده ارائه می شود. وقتی صحبت از پارافین مایع بهداشتی به میان می آید، منظور، موادی هستند که در محصولات  دارویی، آرایشی و بهداشتی مصرف می رسند.

خرید و فروش پارافین بر حسب کیلوگرم انجام می شود که بسته بندی های مختلف موجود است. برای کسب اطلاعات بیشتر و قیمت پارافین با صدرا شیمی تماس بگیرید.

تماس با ما
شماره تلفن دفتر:

031-32615750
031-32615691
031-32615693

ساعات کاری از شنبه تا چهارشنبه 8:30 تا 16:30 و پنج شنبه ها 8:30 الی 12:30

شماره تلفن همراه جهت پیشنهادات و انتقاد ها:
0912-730-9439

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *