بنزوات سدیم | قیمت سدیم بنزوات|فروش بنزوات سدیم

Rate this post

Sodium benzoate

بنزوات سدیم یا سدیم بنزوات (Sodium benzoate) ماده ای است که با فرمول شیمیایی C6H5COONa نمایش داده می شود. این یک ماده، یکی از اصلی ترین افزودنی های مواد غذایی است که به طور گسترده ای استفاده می شود و دارای E NUMBER با عدد ۲۱۱ است که به صورت E211 نشان داده می شود.

سدیم بنزوات، یک نمک سدیم از ترکیب بنزوئیک اسید است و وقتی در آب حل شود به این شکل تبدیل می گردد. بنزوات سدیم از واکنش هیدروکسید سدیم با اسید بنزوئیک تولید می شود.

برخی از مردم ادعا می کنند که این افزودنی ساخته شده توسط انسان کاملاً بی ضرر است، در حالی که دیگران آن را با عوارضی نظیر سرطان و سایر مشکلات سلامتی مرتبط می دانند.

در این مقاله نگاهی دقیق تر به سدیم بنزوات، از جمله موارد استفاده و نگرانی های احتمالی ایمنی و همچنین ویژگی ها و خواص آن پرداخته شده است.

بنزوات سدیم چیست؟

سدیم بنزوات

بنزوات سدیم یک ماده نگهدارنده است که برای طولانی تر شدن ماندگاری به برخی نوشیدنی ها، غذاهای بسته بندی شده و محصولات مراقبت شخصی اضافه می شود. این ماده، جامد سفید رنگ است و شبیه به یک پودر، استفاده می شود.

این ماده به عنوان ماده نگهدارنده ای که در غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها برای افزایش ماندگاری به کار می رود، شناخته می شود، اگر چه چندین کاربرد دیگر نیز دارد.

سدیم بنزوات، یک پودر کریستالی بدون بو است که در صنعت با ترکیب اسید بنزوئیک و هیدروکسید سدیم به دست می آید. اسید بنزوئیک به خودی خود یک ماده نگهدارنده مناسب است و ترکیب آن با هیدروکسید سدیم به حل شدن آن در محصولات کمک می کند.

بنزوات سدیم به طور طبیعی در مواد غذایی وجود ندارد، اما اسید بنزوئیک در بسیاری از گیاهان از جمله دارچین، میخک، گوجه فرنگی، توت، آلو، سیب و قره قروت یافت می شود.

به علاوه، باکتری های خاصی هنگام تخمیر محصولات لبنی مانند ماست، اسید بنزوئیک تولید می کنند.

 

ویژگی های فیزیکی و شیمیایی بنزوات سدیم

 / بنزوات سدیمSodium benzoate
C7H5NaO2
عکس بنزوات سدیم
نام ترکیب
IUPAC سیستم نامگذاری

Sodium benzoate/بنزوات سدیم

نام های متداول دیگر:

E211

/ بنزوات سودا benzoate of soda

شاخص های شناسایی
CAS Number ۵۳۲-۳۲-۱ 
E number E211
PubChem CID ۵۱۷۰۵۵
ویژگی ها و خواص
فرمول شیمیایی C7H5NaO2
جرم مولی ۱۴۴٫۱۰۵ g·mol−۱
شکل ظاهری کریستال های سفید یا بی رنگ و شفاف جامد
بو بدون بو
دانسیته ۱٫۴۹۷ g/cm3
نقطه ذوب ۴۱۰ °C (770 °F; 683 K)
حلالیت در آب ۶۲٫۶۹ g/100 mL (0 °C)
۶۲٫۷۸ g/100 mL (15 °C)
۶۲٫۸۷ g/100 mL (30 °C)
۷۱٫۱۱ g/100 mL (100 °C)
حلالیت در سایر حلال ها محلول در آمونیاک مایع و پیریدین
حلالیت در متانول ۸٫۲۲ g/100 g (15 °C)
۷٫۵۵ g/100 g (66.2 °C)
حلالیت در اتانول ۲٫۳ g/100 g (25 °C)
۸٫۳ g/100 g (78 °C)
حلالیت در ۱و۴-دی اوکسان ۰٫۸۱۸ mg/kg (25 °C)
نقطه اشتعال پذیری ۱۰۰ °C (212 °F; 373 K)
نقطه خود اشتعالی ۵۰۰ °C (932 °F; 773 K)

نگاهی بر مشکلات احتمالی مصرف بنزوات سدیم برای سلامتی

بعضی از افراد به طور کلی در اثر خوردن همه مواد افزودنی شیمیایی از جمله Sodium benzoate دچار چاقی و یا اضافه وزن می شوند. مطالعات مقدماتی که انجام گرفته، سوالاتی را در مورد ایمنی آن مطرح می کند، اما تحقیقات بیشتری لازم است که در این زمینه دنبال شود.

سدیم بنزوات به عنوان یک افزودنی خوراکی می تواند به یک عامل بالقوه برای بروز سرطان تبدیل شود!

یک نگرانی بزرگ در مورد استفاده از  ، توانایی آن در تبدیل شدن به بنزن، ماده سرطان زای شناخته شده است. بنزن می تواند در نوشابه و سایر نوشیدنی های حاوی بنزوات سدیم و ویتامین C (اسید اسکوربیک) ایجاد شود.

قابل توجه است که نوشیدنی های رژیمی، مستعد تشکیل بنزن هستند، زیرا قند موجود در نوشابه های معمولی و نوشیدنی های میوه ای ممکن است تشکیل آن را کاهش دهد.

عوامل دیگر از جمله قرار گرفتن در معرض گرما و نور و همچنین دوره های ذخیره سازی طولانی تر، عواملی هستند که می توانند سطح بنزن را در نوشیدنی و مواد غذایی افزایش دهند.

به خصوص، نوشابه های رژیمی با طعم میوه و نوشابه ها حاوی بیش از ppb 5 بنزن هستند. بسیاری از مؤسسات آمریکایی، سال ها است که فرمولاسیون تولید نوشیدنی های خود را ویرایش می کنند تا این خطر را از مردم دور نگه دارند.

سایر نکات مهم برای تأثیرات بنزوات سدیم در سلامتی

مطالعات اولیه، سایر خطرات احتمالی بنزوات سدیم را ارزیابی کرده است که شامل موارد زیر است:

التهاب: مطالعات حیوانی نشان می دهد که سدیم بنزوات می تواند مسیرهای التهابی را در بدن، نسبت با مقدار مصرف شده فعال کند. این شامل التهاب، تقویت کننده سرطان است.

اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه (ADHD): مطالعه تحقیقاتی در این مورد نشان داد که بیش فعالی با مصرف بیشتر سدیم بنزوات در نوشیدنی ها مرتبط است.

عدم کنترل اشتها: در یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی سلول های چربی موش، نتایج نشان دادند که قرار گرفتن در معرض سدیم بنزوات باعث کاهش ترشح لپتین، هورمون مهار کننده اشتها می شود. این اثرات حتی می تواند تا ۴۷% باشد.

استرس اکسیداتیو: مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که هر چه غلظت بنزوات سدیم بیشتر باشد، رادیکال های آزاد بیشتری ایجاد می شوند. رادیکال های آزاد می توانند به سلول های بدن آسیب برسانند و خطر بیماری مزمن را افزایش دهند.

احتمال ایجاد آلرژی: درصد کمی از افراد ممکن است پس از مصرف مواد غذایی یا استفاده از محصولات مراقبت شخصی که حاوی سدیم بنزوات است، واکنش های آلرژیک – مانند خارش و تورم – را تجربه کنند.

 موارد ایمنی و استانداردهای کلی

FDA مجاز می داند بنزوات سدیم از نظر وزن تا غلظت ۰٫۱٪ در غذاها و نوشیدنی ها موجود باشد.

لازم است بدانید که بدن شما سدیم بنزوات را نگه نمی دارد؛ بلکه ظرف ۲۴ ساعت آن را متابولیزه و از طریق ادرار دفع می کند – که به ایمنی بیشتر آن کمک خواهد کرد.

WHO میزان قابل قبول دریافت روزانه برای Sodium benzoate را به میزان ۰-۲٫۲۷ میلی گرم در هر پوند (۰-۵ میلی گرم در هر کیلوگرم) از وزن بدن تعیین کرده است.

هنوز هم ممکن است برخی از افراد نسبت به این ماده افزودنی حساسیت بیشتری نشان دهند. اگر مشکوک به داشتن آلرژی به سدیم بنزوات هستید برای آزمایش مناسب با پزشک مشورت کنید.

  

کاربردهای بنزوات سدیم

بنزوات سدیم

۱-کاربرد بنزوات سدیم به عنوان نگهدارنده مواد غذایی

بنزوات سدیم یک ماده نگهدارنده است. این ماده بیشتر در غذاهای اسیدی مانند سس سالاد (به عنوان مثال اسید استیک در سرکه)، نوشیدنی های گازدار (اسید کربنیک)، مربا و آب میوه (اسید سیتریک)، ترشیجات (اسید استیک)، چاشنی ها و مواد افزودنی ماست منجمد استفاده می شود.

همچنین از این ماده به عنوان ماده نگهدارنده در داروها و مواد آرایشی استفاده می شود. در این شرایط به اسید بنزوئیک (E210) تبدیل می شود که باکتریواستاتیک و قارچ ساز است. بنزوئیک اسید به دلیل حلالیت کم در آب به طور کلی مستقیماً استفاده نمی شود.

سدیم بنزوات همچنین به عنوان یک افزودنی غذایی حیوانی با حداکثر ۱/۰ درصد مجاز است. سدیم بنزوات در بیشتر نوشیدنی های غیر الکلی در انگلستان با سوربات پتاسیم جایگزین شده است.

سدیم بنزوات یکی از مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید مواد غذایی صنعتی قرن نوزدهم بود که توسط دکتر هاروی دبلیو وایلی (Harvey W. Wiley) با گروه معروف خود به عنوان بخشی از وزارت کشاورزی ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفت. این امر منجر به قانون غذا و داروی خالص در سال ۱۹۰۶ شد که یک رویداد مهم در تاریخ تنظیم مواد غذایی در ایالات متحده به شمار می رود.

مکانیسم نگهداری مواد غذایی با این افزودنی

مکانیسم اثرگذاری بنزوات سدیم، با جذب اسید بنزوئیک به سلول شروع می شود. اگر pH داخل سلولی به ۵ یا کمتر برسد، تخمیر بی هوازی گلوکز از طریق فسفوفروکتوکیناز (phosphofructokinase) به شدت کاهش می یابد؛ این حالت که مانع رشد و بقای میکروارگانیسم هایی می شود و از فساد غذا جلوگیری می کنند.

۲-کاربرد بنزوات سدیم در داروسازی و درمان

سدیم بنزوات به دلیل توانایی اتصال اسیدهای آمینه به عنوان روش درمانی برای اختلالات چرخه اوره استفاده می شود. این امر منجر به دفع این اسیدهای آمینه و کاهش سطح آمونیاک می شود. تحقیقات اخیر نشان می دهد که سدیم بنزوات ممکن است به عنوان یک درمان افزودنی (۱ گرم در روز) در اسکیزوفرنی مفید باشد.

Sodium benzoate ، همراه با فنیل بوتیرات برای درمان افزایش بیش از حد آمونیای خون استفاده می شود.

سدیم بنزوات همراه با کافئین برای درمان سردرد، افسردگی تنفسی همراه با مصرف بیش از حد مواد مخدر و ارگوتامین برای درمان سردردهای ناشی از اختلالات عروقی استفاده می شود.

۳-سایر کاربردها

Sodium benzoate  همچنین در آتش بازی به عنوان سوخت استفاده می شود؛ پودری که هنگام فشرده شدن در لوله و احتراق، صدای سوت را منتشر می کند در واقع از همین ماده ناشی می شود.

روش تولید بنزوات سدیم

بنزوات سدیم با خنثی سازی اسید بنزوئیک تولید می شود، که خود از طریق اکسیداسیون جزئی تولوئن با اکسیژن به صورت تجاری حاصل می گردد.

اسید بنزوئیک، نمک های آن مانند سدیم بنزوات و استرهای آن در بسیاری از منابع غذایی طبیعی یافت می شود. میوه ها و سبزیجات می توانند منابع غنی از این اسید باشند؛ به ویژه انواع توت ها مانند زغال اخته. منابع دیگر شامل غذاهای دریایی مانند میگو و محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست نیز حاوی بنزوئیک اسید هستند.

فروش بنزوات سدیم

فروش بنزوات سدیم در گرید صنعتی در کیسه های ۲۵ کیلوگرمی تولید می  شود که اغلب، محصولی وارداتی است. بیشترین حجم این محصول در بازار داخل، سدیم بنزوات چین است که با قیمت مناسب برای صنایع مختلف تأمین می شود. برای اطلاع از قیمت بنزوات سدیم و ثبت سفارش خرید می توانید با کارشناسان صدرا شیمی تماس بگیرید.

تماس با ما
شماره تلفن دفتر:

031-32615750
031-32615691
031-32615693

ساعات کاری از شنبه تا چهارشنبه 8:30 تا 16:30 و پنج شنبه ها 8:30 الی 12:30

شماره تلفن همراه جهت پیشنهادات و انتقاد ها:
0912-730-9439

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *